Meditáció Menü

baba-mama meditáció - meditáció kisbabáknak, anyukákanak, kismamáknak, gyerekeknek


Meditáció 2-4 éves korban

Ahhoz, hogy minél hatékonyabban tudd átadni gyermekednek a meditáció örömét, érdemes Neked is egy picit elmélyítened saját, belső, spirituális tudásodat. Ehhez javasoljuk, hogy webes kurzusunk első 4-5 leckéjét tanulmányozd át. Webes, virtuális kurzusunkról itt>>> tudhatsz meg többet.

1. LECKE

butterfly2

Köszönjük, hogy újra meglátogattad az oldalunkat. Most bemutatjuk azokat az alapvető és egyszerű meditációs technikákat, amelyeket együtt gyakorolhatsz a gyermekeddel. Hamarosan egyre nyitottabbá válik majd a csöppség a meditációra, és alig várja majd, hogy minden egyes nap meditálhasson. Kezdjétek egy 5 perces meditációval, amelyet a nap bármely szakában elvégezhettek, bár javasolt naponta kétszer, reggel és este meditálni.

meditate with your kid

Napi meditáció lépésről lépésre a gyermekednek

Először ülj le kényelmesen a földre a picivel. Az a legjobb, ha mögé ülsz, így könnyen tudod vezetni őt a gyakorlat alatt.

Ezután a saját Kundalinidet emeld fel, majd végezd el ezt a gyakorlatot a gyermekeden is - mindeközben énekelheted a már ismertetett Kundalini dalt is, hogy még szórakoztatóbb legyen számotokra:


Uppy, uppy, uppy Mother Kundalini, one.
Uppy, uppy, uppy Mother Kundalini, one, two.
Uppy, uppy, uppy Mother Kundalini, one, two, three
bandhan

A következő lépés az, hogy vibrációs burkot képezünk a baba körül, amely védelmet biztosít számára. Ez a védelem a "bandhan". Képzeld azt, hogy szivárványt rajzolsz a baba körül - a mozdulatsort a jobb kezeddel a baba bal csípőjénél indítod, áthaladsz a baba feje fölött, majd leérkezel a baba jobb csípőjéhez - és vissza. Ez az oda-vissza mozdulat egy alkalmat jelent. Ahogy a szivárványnak hét színe van, úgy a finomenergia rendszerben is hét csakra található - ezért ezt a mozdulatot hét alkalommal kell elvégezned, így adsz a babának teljes bandhant. Közben énekelheted is az egyes csakrák nevét: Mooladhara, Swadhistana, Nabhi &Void, Anahat, Vishuddhi, Agnya, Sahasrara. meditation-children Vagy akár énekelheted a szivárvány színeit is minden egyes bandhannál: narancssárga szivárvány, sárga szivárvány, zöld szivárvány, piros szivárvány, kék szivárvány, fehér szivárvány, és az összes szivárvány. Ezek a színek megegyeznek az egyes csakrák színeivel.

Most már készen álltok a meditációra. Kérd meg a gyermekedet, hogy csukja be a szemét egy kis időre.

meditation and playEzután mondd hangosan "Kundalini, kérlek, hadd érezzem a csodálatos erődet". Ez az erő egyfajta energiához, boldogságérzethez hasonlatos, amelyet a gyermeked is érezhet, miközben a megerősítéseket ismétled.

Felerősíted a gyermeked Kundalinijét, ha a jobb kezedet a pici keresztcsontja elé helyezed, majd fokozatosan, lassan felemeled a kezed a gerince mentén egészen addig, míg el nem éred a feje tetejét. Ezzel a mozdulattal felemeled a Kundalini energiát, és segítesz abban, hogy végig fent maradjon. Végezd el ezt a mozdulatsort 7-szer.

Akár énekelheted is ezt a dalt, miközben felemeled a pici Kundalinijét:


Dear Mother Kundalini, Kundalini, please come up, please come up, please come up.
Mother Kundalini, Kundalini, please come up, and open up my Sahasrara.

Ha befejezted az éneklést, kérd meg a gyermekedet, hogy maradjon csendben egy kicsit, így érzékelni fogja a Kundalini megnyilvánulását, és megtapasztalja ennek örömét is.

A meditáció befejeztével ne felejtsd el újból felemelni mindkettőtök Kundalinijét, és adj mindkettőtöknek bandhant.

2. LECKE

A három energiacsatorna

3 channels of energyEbben a fejezetben megismerkedhetsz az energiacsatornák játékos formájával, ahogy a gyerekek be tudják fogadni. Részletesebben a webes kurzus alkalmával nyerhettél betekintést az egyes csatornák működését illetően, és arról, hogyan lehet őket kiegyensúlyozni.


1. Hold csatorna
left side - moon channelmoon

A Hold csatorna színe a kék, és a testünk bal oldalán fut fel. Ez a csatorna felel azért, hogyan érzünk saját magunkkal kapcsolatban; mennyire szeretjük a szüleinket, barátainkat


2. Nap csatorna
right side -swadisthan

 

A Nap csatorna színe a sárga és a testünk jobb oldalán fut fel. Ez a csatorna felel az aktivitásunkért, például azért, ahogyan a kezünket és a lábunkat mozgatjuk, ahogy játszunk, vagy ahogy körbe-körbe futkározunk.


3. Lótusz csatorna
sushumna channellotus

A középső csatorna színe a fehér, és a testünk középső részén fut fel. Ez a csatorna tart minket a jelenben, ami azért jó, mert ebben az állapotban boldogok, spontának lehetünk, teljesen mindegy, mit csinálunk közben - akár játszunk, énekelünk, olvasunk vagy lemegyünk a játszótérre.

3. LECKE

Tanuld meg kiegyensúlyozni a három csatorna energiáját!
Itt az idő, hogy megtanuld a csatornákat kiegyensúlyozni. Mielőtt továbbolvasnád a leckét, kattints az alábbi linkre, így a lentebb leírtak is érthetőbbé válnak számodra.

A Holdi csatorna kiegyensúlyozása:

balancing the moon channel Néha a csatornákban lévő energia is úgy hullámzik, mint a libikóka. Ha a bal kezedben meleget érzel, az azt jelenti, hogy a baloldali csatornád van túlsúlyban (itt vannak akadályok). Nagyon szépen egyensúlyba tudod hozni a baloldali csatornát, ha a bal kezedet az öledbe helyezed, a jobb kezedet pedig a földre, s közben meditálsz pár percig.

A Nap csatorna kiegyenlítése:

balancing the sun channel Ha a jobb kezedben érzel meleget, az azt jelenti, hogy a jobb oldali csatornád van túlsúlyban. A csatorna egyensúlyba hozásához meditálj pár percig úgy, hogy a jobb kezedet az öledbe helyezed, a bal kezedet pedig a levegőbe emeled. A levegő elem elszívja a nem kedvező energiákat a jobb oldali csatornádból.

A Lótusz csatorna kiegyenlítése:

balancing the sushumna channel Ha mindkét kezedben meleget érzel, a középső csatornád szorul kiegyensúlyozásra. Csak annyi a dolgod, hogy meditációban mindkét kezedet a földre helyezed. A Földanya segít eltávolítani a negatív energiákat a középső csatornádból.


Wake up little boy.
Wake up little girl.
It’s time for meditation.
We hope you have slept very well through the night.
It’s morning meditation.
Our Mother is waiting – joyful and bright – to give everyone of us
her morning light.

wake up song


meditation songs for kidsOpen up your hands and feel the cool.
Open up your hands and feel the cool vibrations.
Open up your hands and feel the love.
Our Mother's love is there for all of us.
Open up your hands and feel the cool.
Open up your hands and feel the cool vibrations.
Open up your hands and feel the love.
Our Mother's love is there for you
and you and you and you and you
And aaaaaaaaaaaaaaaaall of us.
Erősítsd meg gyermeked biztonságérzetét!

A következő mantra az anyába vetett bizalom és szeretet biztonságérzetét erősíti meg. Énekelheted minden nap gyermekeddel és biztonságérzete rendíthetetlen lesz és magabiztos lesz felnőtt korban.

Jagadamba, Jagadamba
Jay Jagadamba
Jagadamba, Jagadamba
Jay Jagadamba
Sri Durga, Sri Mátá
Sri Mátáji
Sri Durga, Sri Mátá
Sri Mátáji
Jagadamba, Jagadamba
Jay Jagadamba
Jagadamba, Jagadamba
Jay Jagadamba
Sri Durga, Sri Mátá
Sri Mátáji
Sri Durga, Sri Mátá
Sri Mátáji.

Reméljük, örömödre szolgált e gyakorlatok áttanulmányozása. A következő részben azt tanulhatod meg, hogyan folytasd a meditációt 4-6 éves korban.

dp

meditáció 0-2 éveseknek

meditáció 4-6 éveseknek

p

p

p

p

p

pp

p

p

p

p

p

p

Fel, fel, fel!
Kundalini Anya! Egy
Fel, fel, fel!
Kundalini Anya!
Egy, Kettő
Fel, fel, fel!
Kundalini Anya!
Egy, Kettő, három

p

p

p

p

p

p

p

p

p

p

p

p

p

p

 

Drága Anya! Kundalini, Kundalini!
Kérünk, emelkedj! Kérünk, emelkedj!
Kérünk, emelkedj!

Kundalini Anya! Kundalini!
Kérünk, emelkedj és nyisd ki a Szahaszrarámat!

p

p

p

p

pp

p

pp

p

p

p

p

p

pp

p

pp

p

p

p

p

p

pp

p

p

p

p

p

pp

p

pp

p

p

p

p

p

pp

p

pp

p

p

p

p

p

p

p

p

pp

p

pp

p

p

p

p

p

pp

p

pp

p

p

p

p

p

pp

p

pp

pp

p

p

p

Ébresztő, kisfiú!
Ébresztő, kislány!
Eljött a meditáció ideje.
Reméljük, nagyon jól
aludtál az éjszaka.
Itt a reggeli
meditáció ideje.
Anyánk örömmel várja,
hogy mindnyájunknak
adjon reggeli fényéből.

p

p

p

p

p

p

Nyisd ki a tenyered és érezd a hűvöset!
Nyisd ki a tenyered és
érezd a hűvös vibrációkat!
Nyisd ki a tenyered és érezd a szeretetet!
Anyánk szeretete ott van
mindannyiunk számára.
Nyisd ki a tenyered és érezd a hűvöset!
Nyisd ki a tenyered és
érezd a hűvös vibrációkat!
Nyisd ki a tenyered és érezd a szeretetet!
Anyánk szeretete ott van Neked és
Neked és Neked és Neked és Neked
éééééés Mindenkinek