Hova lehet eljutni a Sahaj meditációval?

Hova lehet eljutni a Sahaj meditációval?

Hova lehet eljutni a Sahaj meditációval?

Vajon a Sahaj meditáció csak segít lecsendesíteni a gondolatainkat, megnyugodni vagy ennél több történik?

Mit lehet megtapasztalni, fejlődni, megtanulni egy meditációs tanfolyam alkalmával? Ennek járunk most utána.

 

A fejlődés legmélyebb szintje

A Sahaj meditáció segítségével nem csak egy módszert kapunk, hogy kicsit megnyugodjunk, egészségesebbek legyünk és az életünk probléma-mentesebbé váljon. Valami sokkal mélyebb változás indul be a felszín alatt. Hogy mi is történik pontosan, azt most nem részleteznénk. Helyette olvasd el két olvasónk beszámolóját, akik feliratkoztak a webes kurzusa. Az ő példájuk megmutatja, hogy milyen változások lehetségesek a meditáció és a meditációs tanfolyamon tanultak alkalmazásának hatására.

Kati története:

“Köszönöm szépen az eddigi leckéket, sokat tanultam meg belőlük. Igazából rossz tapasztalataim nincsenek a Sahaja meditációval, amit éreztem először a meditációim során, az a bizsergés volt a kezeimben, volt olyan is, amikor erős szúrást vagy nyomást éreztem a tenyeremben, mivel vezetem a naplómat és leírtam, hogy ez mikor történt, tudtam, hogy aznap milyen konfliktusom volt, ebből adódóan jelentkeztek a szúrás, nyomás jelek a tenyeremben. A hűvös szellőt elsőre nem éreztem a kezeimben, amikor a fejem fölé tartottam a kezeimet. Később a meditációm alatt éreztem néha az arcomon, vagy valamelyik testrészemnél. Nem mindig érzem a kezeimben, ritkán. Amit észrevettem, hogy a bal kezem mindig melegebb a jobb kezemnél.

Esténként lábáztatással kezdem /3x evőkanál sót teszek a vízbe/, bekapcsolom a zenét és nyitott szemmel meditálok Shri Mataji fényképe előtt, mellette egy kis szobor Shri Ganesha, gyertyát gyújtok, füstölőt. Először magam mellett lógatom a kezeimet, utána az ölembe teszem és 3x felemelem a Kundalinit, a jobb kezemmel a kutacsot masszírozva 1x kérem Shri Matajit, hogy adja meg a spirituális Önfelismerést. Amikor magam mellett lógatom a kezeimet, érzem, hogy a kezeimből a föld felé áramlik a negatív energia, vagy pedig a hideg vízbe tett lábamból megy bele a negativitás /jobb oldalas vagyok/, szinte felmelegítem a jéghideg vizet. Ezután kiöntöm a WC-be a vizet, utána meditálok még kb.10 percig valamikor többet is, néha keresek meditációs zenét a jogameditacio.hu-n és arra szoktam. A Mooladhara csakrára meditáltam, elmondtam magamban a Ganesha mantrát és a kijelentéseket: Anyám, kérlek, tisztítsd meg a Mooladhara csakrámat vagy Anyám, kérlek, tégy engem ártatlanná, amint elmélyültem a meditációmban és ezeket a kijelentéseket tettem magamban és a Ganesha mantrát, erőteljesen elkezdtem érezni a vibrációkat a jobb kezem tenyér tövénél és a jobb talpam sarkánál, teljesen egyértelmű volt, eddig ilyet még soha nem éreztem meditációimban.

Voltak kétségeim, hogy hogyan is lehetséges ez az egész? Igaz ez? De ez után megalapozódott, megerősítést kaptam, hogy Igen! A reggeli meditációim nem nagyon erőteljesek, nem igazán tudok figyelni. Találtam a jogameditacio.hu-n a Bonusz oldalon egy Reggeli meditációt, gondoltam, hogy ez talán jobban fog segíteni, ma reggel /igaz, hogy nem kora reggel, mielőtt még a nap se kel fel/ elvégeztem egy meditációs zenére, viszont egy mantrát kihagytam a Sahasrara Mantrát, mert annak a szövegét nem ismerem, amit észrevettem, hogy a mantrák nagyon erőteljesen hatnak rám, és ebben a reggeli meditációmban is. Az egyik este pedig a Swadisthana csakrára meditáltam, elmondtam magamban a Shri Nirmala Vidya és Shri Saraswathi Brahmadeva Mantrákat és a hozzájuk tartozó kijelentéseket, amit éreztem a jobb kezemen a hüvelykujjamból éreztem kiáramlani energiát. Ezt figyeltem meg. Meditációim alkalmával néha előfordul, hogy a jobb vagy a bal mutató ujjam bezsibbad vagy érzek energiákat.

Egyszer feltettem magamban a kérdést, hogy mi a különbség a bizsergés és a vibráció között, mikor lehet tudni, hogy ez most vibráció vagy sem? Választ kaptam erre, a Mooladhara csakra meditációmkor, amit az előbb leírtam neked. Én így szoktam meditálni, reggel és este, nem tudom, hogy esetleg van olyan, amit esetleg még kellene tennem, másképp meditálni a 2 csakrákra?

Azt vettem észre magamon, hogy mióta meditálok, másképp viszonyulok a kisfiamhoz is, mivel nem volt elég türelmem hozzá. Eléggé pörgős munkát végzek és sokat utazom naponta, mire hazaérek munkából teljesen kimerült vagyok és fáradt és már nincs türelmem semmihez és senkihez. 4 éves a kisfiam, Levi, észrevettem, hogy ő is közelít felém, és mondd néha olyan dolgokat, amin elcsodálkozok /mi felnőttek, hogy egy kis gyerektől is tanul az ember 🙂 /. Úgy érzem helyére kerültek a dolgok, mindennek meg van a maga helye és ideje, nekem semmit sem kell tennem, hanem az Isteni mindent elrendez. Hiába erőlködöm,Ő fogja eldönteni, hogy hogyan legyen, mint azt megtapasztaltam. Fuvarszervező a foglalkozásom, kamionokat keresek szállításokra, az egyik nap annyi mindenkit felhívtam, fuvarozót, szállítmányozót, kinek van ott kamionja, de senkinek sem volt, nem tudtam megoldani a fuvart, pedig nagyon szerettem volna, ha megoldódjon a helyzet, kerestem 1000xel kamiont, de senkinek se volt aznapra. Erre 16:30 órakor amikor már lejárt a munkaidőm, valaki bejelentkezett telefonon, hogy elviszi a fuvart, van kamionja, ismeretlen volt a fuvaros. Mondtam magamban, hogy ilyen nincs, mennyit telefonálgattam és e-maileztem, és erre most itt a kamion. :))

Úgy érzem kiegyensúlyozottabb lettem, magamban letisztáztam dolgokat, amik nélkül ezek a dolgok nem működnének, tehát arra gondolok, mint a türelem, alázat, tisztelek, nem ítélek el másokat, elfogadás egyszóval Lelki tükör, magamba néztem és észrevettem, hogy ezeket a dolgokat nem teszem a helyére akkor nincs fejlődés csak egy helyben toporgás. Nem önbecsapás, hanem elfogadás és alázat! Mint anya észrevettem, hogy a szeretet hiánya milyen értékkel bír, főleg most vettem észre, amikor itthon voltam szabadságon és volt időm átgondolni, értékelni dolgokat. Az utolsó 2 lecke, amiket küldtél, pont ezekről a dolgokról szólnak, igazából a meditációmban is feltettem ezeket a kérdéseket: Miért nem tisztelnek? Szófogadatlan a kisfiam, miért? Mit csinálok rosszul? És választ kaptam ezekre a kérdésekre. Talán azt mondanám, hogy a 11.leckében van a válasz, igen. Sokat kell még tanulnom és fejlődnöm ahhoz, hogy ezek a dolgok jól működjenek bennem és a családban is!

Lenne egy érdekesség a Kundalinivel kapcsolatban:

Annyi helyen fordul elő a Kundalini jel, észrevettem, hogy még a fehér függönyünkön a nappaliban is az van, azért választottam ezt a függönyt mert nagyon tetszett. Középiskolás koromban nagyon sokszor telerajzoltam a füzetemet ezzel a jellel. Már akkor érdeklődtem a meditáció iránt, szerettem volna helyesen meditálni. Mindig is éreztem magamban ezt az Erőt. Az nem lehet, hogy az emberekben ne legyen egy alap, ami az emberi természetet mozgatja?- gondoltam. Az nem lehet, hogy ez az Erő emberekből, csak úgy kihal vagy kiveszik, megszűnik?- további gondolatok. Kell, hogy minden emberben meg legyen ez az Erő, ami mindennek az alapja, ami élteti,kell hogy legyen! Ilyen és ehhez hasonló gondolataim voltak, mielőtt elmentem a MOM kulturális központban 2015 szeptember 24 vagy 25-en, szombaton, a dátumot nem tudom pontosan. Akkor kerültem először kapcsolatba a Sahaja jogameditációval, ott ismertem meg. Mielőtt még elmentem volna erre az előadásra a MOM kul. központba, kértem esténként a Istent, hogy mutassa meg nekem az utat merre kell mennem, vezessen!

Középiskolás koromban, mint írtam megpróbáltam meditálni, voltunk egy páran, iskolás társaimmal elmentünk egy nőhöz, aki ezzel foglalkozott. Meditációimkor előjöttek dolgok, az Aura látás /fej körül fehér/enyhén fehér/ spontánul, energiák látása, színes körök /rózsaszín és belül kék/, láttam embereken, több helyen. Mióta újra meditálok újra látom az Aurát néha spontánul: kollégák, férjem feje körül egy ideig. A Kundalini felemelése az teljesen egyértelmű számomra, nagyon jól lehet érezni, felemeltem a kisfiamnak és akar velem meditálni, beszélek ezekről a dolgokról neki.

Lehet egy picit hosszúra sikerült ez a levél. 🙂

Várom a következő leckéket és szeretnék minél többet tudni, elsajátítani ezekből a Leckékből, hogy megtalálja a kapcsolatot az Istenivel, aki teremtett engem!

Üdv.

Kati”

 

 Judit története

“Csak rövid összefoglaló az eddigi tapasztalataimról részletek nélkül:

Lelkesedéssel, kíváncsisággal és izgalommal kezdtem el a Tanoda programját. Érdekes és egyre inkább felemelő volt számomra követni a leckéket, haladni az úton. Éreztem, hogy megtelek nyugalommal, boldogsággal, ragyogással és azt hiszem, ezt mások is érzékelték. A 9-10. leckékre teljesedett ki legjobban. Azután lassulást észleltem ebben a folyamatban, és ez így is maradt. Az elmúlt hetekben változtak az elfoglaltságaim is, a leckék felétől szinte megtorpanást érzek. Kissé mintha lemaradtam volna. Azért követem továbbra is a leckéket, csinálom a napi meditációkat. Előfordult, hogy intenzíven éreztem a finom energia rendszer működését és előfordult, hogy egyáltalán nem. A meditációs állapot megteremtése sem mindig sikerül egyformán, a gondolatok elhessegetése is nehéznek bizonyul időnként.

Talán egy kis szünetre lett volna szükségem. ?

Arra gondoltam, hogy ha a végéhez érek, most a 19-nél tartok, átnézem elölről és egy füzetben jegyzeteket is készítek, hogy időnként vissza tudjak lapozni ha szükségesnek érzem. Illetve kinyomtatom majd a letölthető anyagokat, hogy ne kelljen mindig gépet használnom, ha ezzel akarok foglalkozni.

Összességében teljesen pozitívak a tapasztalataim, nagyon örülök, hogy rátaláltam a programotokra, honlapotokra. A Tanoda nagyon jól és sok gonddal, figyelemmel lett összeállítva, ez már az első leckénél kiderült számomra. Egyre inkább így látom, ahogy haladok előre. Gratulálok hozzá és hálás köszönet érte!

Kívánom, hogy még sokáig tudjátok folytatni nagyszerű munkátokat és sokan ismerhessék meg ezeket a meditációs technikákat általatok!

Judit”

Hogyan mélyedj el a Sahaj meditációban!

Ha te is szeretnél elindulni azon az úton, melyen Kati és Judit elindultak, akkor erre most remek lehetőséged lesz a jövő heti Belső Béke meditációs fesztiválunkon. Ez egy nagyszerű kezdet lehet a spirituális fejlődésed szempontjából. Természetesen, ha már ismerkedtél a meditációval a Jógameditáción, akkor ez még különlegesebb tapasztalat lesz. Nagyon jól lehet ilyenkor meditálni és érezni az öröm áramlását. A budapesti meditációs tanfolyamon vagy a gödi tanfolyamon folytathatod a Sahaj meditációval való ismerkedést. Mi ott leszünk és várunk szeretettel. Ha nem tudsz részt venni az élő tanfolyamon, a webes tanfolyam méltó alternatíva lehet.

 

* * * * * * * * * * *

 

Lábáztatós szelfi játékunk eredményhirdetése

 

meditacios-szelfi

 

A lábáztatós szelfi játékunkban részt vettek között az ajándék CD nyertese:

Erzsébet

Gratulálunk a nyereményhez, melyet postán küldünk el!

 

További kellemes meditációt kívánok!

Meditációs Péter
peter@jogameditacio.hu

Oszd meg véleményed a témáról, tedd fel kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Optionally add an image (JPEG only)

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás