Régebbi
hírlevelek
Jógameditáció hírlevél - Jézus vagy Shri Mataji

JÓGAMEDITÁCIÓ HÍRLEVÉL

 

Guru


 

Jézuson meditáljunk
vagy
Shri Matajin?


 


Vajon ki segíti jobban a meditációnkat, Krishan, Buddha, Jézus vagy valamelyik szent?

Egy alkalommal Shri Mataji Torontóban tartott meditációs programot. A szokásos beszédet után, a meditáció előtt felajánlotta, hogy kérdéseket lehessen Neki feltenni. Egy hallgató megkérdezte, hogy mi a különbség ha valaki Krisztuson vagy Shri Matajin meditál. Nézd meg ezt a rövid kis videó részletet és rögtön megérted, hogy miért hoztuk fel ezt a témát...

 

 

Az elefánt ormánya, lába és a farka

Biztosan ismered a történetet a vak emberekről, akiket megkérdeznek, hogy mondják meg, számukra milyen egy elefánt. Mivel mindegyik vak ember az elefánt másik testrészével találkozott, ezért mindannyian másképp írták le az elefántot. Hasonlóan mi is, ha a korlátolt elménkkel próbáljuk Istent megközelíteni, akkor csak egy nagyon pici részét, aspektusát vagyunk képesek felfogni. Pedig ezek az Isteni tulajdonságok mind ott vannak bennünk, az energiaközpontjainkban, csakráinkban és a Kundalini felébresztésével mindezek a tulajdonságok megvilágosodnak bennünk.

A világ vallási fanatikusai hasonlatosak a vak emberekhez

Bizony, azok, akik valamelyik vallást előbbre valónak tartják bármelyiknél, úgy viselkednek, mint a vak emberek és nem csak a többi "Isteni tanítót" sértik meg hanem azt az Isteni tanítót, akit előbbre valónak tartanak a többinél. Bizony, nagy problémája ez a világnak, pedig ha felismernék ezt az emberek, akkor rájönnének, hogy a vallások szétválasztásával az emberek hatalmi, üzleti manipulálására nyílik lehetőség.

Kabir, aki eloszlatja a sötétséget

Minden "Isteni tanító" azért jön, hogy kinyilvánítsa az Isteni egy-egy arcát. Mózes azért jött, hogy az embereket átvezesse az erkölcstelenség illúzióján, Buddha ezért, hogy felhívja a figyelmet az egóra, mint a megvilágosodás legnagyobb ellenségére, Krisna megmutatta, hogy a vallás nem rituálé, hanem egy örömteli dolog, Mohamed megtanította, hogyan nézzünk szembe belső ellenségeinkkel (akik nem kívül vannak), Jézus elhozta nekünk a megbocsájtás erejét és még sorolhatnánk...

Kabir, a Benáreszben született szent pedig azért jött, hogy pontosan a vallási ragaszkodásra mutasson rá, hogy ezt a vallási vakságot enyhítse. Hasonlóan Gandhi-hoz Kabir sem csatlakozott sem a Hindu, sem a Muszlim valláshoz, bár a vallások követői szerették volna megnyerni maguknak. Költészetében gyönyörűen ábrázolja az Istenit.

Hogy életét és költészetét picit jobban megismerhesd ajánljuk figyelmedbe a következő oldalon található írást:

http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/kabir.html

"Kabír misztikus dalai, Rabindranáth Tagore átültetése alapján fordította Malik Tóth István"

 

Üdvözlettel,

Jógameditáció csapat


Ha tetszett hírlevelünk, oszd meg másokkal is:

Megosztom:

iwiw:Hozzászólások:

Gabi - 2011.04.06
hozzászólás Sziasztok!!! A vízmeditációval kapcsolatos tapasztalatom : kb. 2 hete csinálom este 1x, nagyon kellemes bizsergő érzés jön a talpamból felfelé hullámokban ,végig a gyökércsakra mentén és egész fejtetőig tart ,és igazán 1 x sikerült mély meditatív gondolatnélküli állapotba kerülnöm ,de akkor nehezemre esett abbahagyni ezt az állapotot,de már sokáig voltam a vízben több mint 20 percig.Azóta ilyen szinten sajnos nem sikerült ellazulnom ,de próbálkozom !!! Jó alvó vagyok,de most már mélyebben alszom ,pihentebben ébredek,persze nem mindig. Az álmaimra is figyelek mert jobban emlékszem rájuk.,álomnaplót is vezetek . Nagyon érdekes a jógaprogram ,és színvonalas ,a zene is nagyon tetszik. Őszintén mondom rábeszélésre jöttem el ,mert ilyen szép időben a szabadban szeretek lenni,de megérte. A továbbiakban sok sikert kívánok nektek. Gabi ja és köszönöm a leckéket ,videókat ,és olvasmányokat!!!!!!!!!