Régebbi
hírlevelek
Jógameditáció hírlevél -Törd fel a tojást!

JÓGAMEDITÁCIÓ HÍRLEVÉL

 

Guru


 

Törd fel a tojást!

 

 

Sokan még a tojásban (spirituális értelemben) vannak. A Húsvét egy remek alkalom, hogy emlékeztesd ismerőseidet arra, hogy ők még a tojás, bár könnyen madárrá is változhatnak....
FIGYELEM: Ebben a hírlevélben a Húsvét és a tojás ajándékozás mélyebb spirituális értelmére is rávilágítunk, ami nem lesz elsőre emészthető, csak azoknak, akik a meditációt már gyakorolják!

Szóval, amikor tojást kapsz vagy adsz ismerőseidnek, érdemes megemlíteni, hogy ezt a szokást, hogy tojást adunk ajándékba, azért találták ki, hogy emlékeztessék a másikat arra, hogy ő még tojás (spirituális értelemben), de van egy remek lehetőség
(pld.: www.jogameditacio.hu :) ), hogy ő is madárrá változzon.

Mindennek a mélyebb spirituális jelentőségét Shri Mataji világítja meg:

"Vajon hány keresztény ismeri a tojás jelentőségét. A tojás jelképezi azt, hogy hol vagytok az önmegvalósulás előtt, amikor még tojáshéjban vagytok, és ti vagytok X úr és Y hölgy. De, amikor belül teljesen megértek, a madár készen áll, és ekkor kikeltek. Ez az, amikor újjászülettek. Ezt jelképezi Krisztus feltámadása, ezért adunk az embereknek tojást emlékeztetőül, mondván, hogy te egy tojás vagy, és ez a tojás a Lélekké válhat. Valamint az is le van írva (Vishnu Purana), hogy, amikor először eljött, egy tojás volt. Tojásként teremtődött – fele megmaradt Shri Ganesha, feléből pedig Mahavishnu lett. Majd eljött a földre, megvált az összes elemtől (megj. amiből teremtődött), és tiszta vibrációkból formálódott a teste. Ott maradt mindnyájatokban, hogy majd felébredjen, és amikor a Kundalini átviszi a figyelmeteket azon a ponton ott, akkor a Lélekké váltok. Ezért mondta azt: „Én vagyok a kapu, én vagyok az ajtó,” mert Krisztussá válhattok. Nem azt mondta, hogy „én vagyok a cél,” amit el kell érnetek. De létrehozta nektek ezt a teret. Megélhetitek a spirituális felébredést. A Lélekké válhattok. "

(Shri Ganesha és Krisztus spirituális kapcsolatának tudományos bizonyítékát is találhatod: http://csakra-kerek.hu/csakravideo/csakra1.html )

Tehát nagyon fontos, hogy felébredjen bennünk a Kundalini, ami nélkül nem lehet spirituálisan fejlődni, mert azt a tojást sem, ami az egónk (hamis én tudat) nem tudjuk addig áttörni és mentális szinten maradunk. Ez egy nagyon fontos pont abban, hogy a lélekké váljunk. Amíg az egó borítja be a figyelmünket, hajlamosak vagyunk mentálisan megítélni az újjászületés vagy második születés fogalmát is. Az igazi, belső spirituális tudás (Brahma) nem mentális. Figyeljük csak, mit mond erről Shri Mataji:

"Tehát, nekünk ki kell tűzni célként a megtisztulást. Szoktunk beszélni a feltámadásról, arról, hogy mikor születünk majd újjá. Amint már mondtam, a tojásból madár lesz. Ezt Vijayának hívjuk. Az újjászületett. Ugyanígy, mi, akiket befed az egónk és a kondícióink kinyílunk, hogy madárrá váljunk, és így szerzünk tudomást Brahmáról, erről a mindenen átható erőről, ami a Brahma. Így váltunk tényleg Vijayákká, vagyis Brahminokká. Akik nem ismerték a Brahmát – anélkül mi haszna van bármiféle istenimádatnak, vagy kántálásnak, vagy bárminek? Mert nincs meg a kapcsolat, és ha nincs meg a kapcsolat, ezek semmit sem jelentenek. "

Mindezt nagyon fontos megérteni a spirituális fejlődéshez, hogy az újjászületés nélkül nem lehetséges spirituális fejlődés. Ennek az újjászületésnek az első lépése a Kundalini felébredése. Aztán szépen lassan a Kundalini elkezdi feltörni a tojáshéjat, ami az egónkból és a megszokásainkból szilárdultak meg és zártak be minket egy elszigetelt burokba. Ez a burok bizony elég vastagra sikeredett a nyugati ember számára. Kell egy kis idő, hogy ez a kemény tojáshéj elkezdjen repedezni és végül újjá tudjunk születni.

Ha szeretnéd Te is, hogy ez a kemény burok elkezdjen leválni, akkor gyere el a nemsokára induló kurzusunkra, melyet kifejezetten azoknak fogunk tartani, akik ez a kemény, hétpróbás burkot szeretnék áttörni. Keddi hírlevelünkből megtudhatod, hogy mire is gondolunk ezzel a burokkal kapcsolatban és a tematikába is betekinthetsz. Addig viszont nyugodtan jelentkezz a kurzusra, itt: >>>

Kérdéseid itt teheted fel a szervezőknek:

sjmeditacio.angyalfold@gmail.com

 

Üdvözlettel,
Jógameditáció csapat


Ha tetszett hírlevelünk, oszd meg másokkal is:

Megosztom:

iwiw:Hozzászólások: