Régebbi
hírlevelek
A gyermeki ártatlanság és tisztaság ünnepe

JÓGAMEDITÁCIÓ HÍRLEVÉL

 

Guru
William Blake festménye
kattints a képre!


 

 

A gyermeki ártatlanság és tisztaság ünnepe

 


Karácsony a szeretet ünnepe. Ennek a szeretnek a forrása a gyermeki ártatlanság. Ezért nagyon fontosak a gyerekek Karácsonykor, mert ők segítenek minket visszavezetni az öröm és szeretet forrásához. De mi az az erő, ami számunkra lehetővé tette, hogy újra ártatlanok legyünk és megszabaduljunk a karmánk (bűneink?) forrásától, az egótól és a szuperegótól?

A meditációs gyakorlatot, a gyermeki ártatlanság felébresztésére már biztosan ismered: Klikk.
Ma mégsem Jézussal, a gyermeki ártatlanság és tisztaság megtes-tesülésével foglalkozunk, hanem azzal a hatalmas erővel, mely lehetővé tette, hogy a földön megszülethessen a gyermeki ártatlanság megtestesülése. Igen, Máriáról van szó, aki az Isteni Erő Női megtestesülése bennünk és Ő segít minket a spirituális felemelkedéshez. Ezt az Erőt, ami a középső csatorna ereje, ahol a Kundalini felemelkedik, úgy hívják, hogy a Mahalashmi erő.

Tekintsd meg a mellékelt kis videót a Mahalakshmi elvről!
Csak spirituális ínyenceknek: Lehet ez a bejegyzés nem illeszkedik a megszokott karácsonyi hangulatú üdvözletek közé. De most őszintén, hány ilyen üdvözletet kaptál már, amik kellemes hangulatot árasztanak, és már a bevásárló központokban is ezekkel a csalogatókkal, közhelyekkel találkozhatsz? Mindezek pontos célja, hogy a figyelmedet eltereljék attól, hogy valóban mélyebbre tudj menni, megtapasztalni az igazi spirituális mélységet és a szívedben tátongó hiányérzetet pedig tömd be valamilyen pénzen megvásárolt csecsebecsével. Ugye tudod, hogy az Üvegguru első megtévesztése, hogy a spiritualitást pénzért meg lehet venni. Ezt a fenti videót, viszont ha figyelmesen meghallgatod, megtudhatod, hogy mi az az erő, ami elhozza az igazi spirituális felemelkedésedet.


Néhány idézet Shri Matajitól Máriaval kapcsolatban:

"Ma emlékezzünk Őreá, mint Máriára, aki nagyszerű volt, mert borzalmas fájdalmat kellett elviselnie a szívében, miközben birtokában volt olyan erőnek, amely Neki volt. Hatalmas erői voltak. De ennek ellenére szívében hordozta Krisztus minden kínját…"

"Ő a megváltó és Ő köt össze bennünket Istennel. Ebben az értelemben Ő a híd. És a Kundalini átmegy ezen a hídon. … A Kundalini magában hordozza mindhárom erőt (a finomrendszerünkből, az életfánkból), mert ez az ősi vágy. Mert Ő (Mária) a Szent Lélek, és Ő benne van meg ez a három erő."

"Tehát azt mondhatjuk, hogy Őt (Jézust) a Szent Lélek szülte, aki Krisztus Anyja volt ezen a földön és aki nem volt más, mint Mahalaksmi megtestesülése."

"Mária a 'Mari' szóból ered, ez pedig a 'Meri'-ből. Tehát Mahalaksmi Mária nevét kapta, mert a tengerből született… Tehát Mária Mahalaksmi és a gyermek Ganésa."

"Az Ő kapcsolata a Tisztaság. Annyira tiszta volt, hogy Krisztusnak adott életet. Szűzként szülte meg. És mert a Szűz megtestesülése volt, olyan tiszta fia lett, mint Krisztus."

Idézetek a Koránból:

Nézzétek! Az angyalok mondták: "Ó Mária! Isten hírül ad Néked egy igét, amely Tőle ered, a neve Isa (Jézus) lesz, Mária fia. Nagy becsben fog állni az evilágon és a túlvilágon s azokban, akik a legközelebb állnak Istenhez. (3:45)

Nyilvánvaló bizonyítékokat adtunk Jézusnak ('Isa) Mária fiának és megerősítettük őt a Szentlélekkel. (2:87)

És azt, aki érintetlenül megőrizte a szemérmét! És belé leheltünk a lelkünkből. És csudás jellé tettük Őt és a fiát a teremtményeknek. (21:91)

És a nyomukba küldtük Jézust, Mária fiát s adtuk Néki az Evangéliumot és követőinek a szívébe együttérzést és könyörületet helyeztünk. (57:27)

Végül pedig hallgass meg egy nagyon kedves marathi dalt Máriáról. A dal azt a történetet meséli el, amit már ismerünk, hogy Gábriel tiszteletét teszi Máriánál és elmondja neki, hogy ő lesz Isten Fiának az Anyja és nem kell aggódnia, mert Őt Isten választotta ki. Gábriel Józsefet is meglátogatja álmában és eloszlatja minden kétségét Mária tökéletes tisztaságát és erényességét illetően.

Boldog Karácsonyt kívánunk!

Üdvözlettel,
Jógameditáció csapat


Ha tetszett hírlevelünk, oszd meg másokkal is:

Megosztom:

iwiw:Hozzászólások: