Régebbi
hírlevelek
Húsvéti meditáció vasárnap

JÓGAMEDITÁCIÓ HÍRLEVÉL

 

Guru


 


Húsvéti meditáció vasárnap

 

 

 


Ez a mostani meditáció kifejezetten azoknak fog segíteni, akik kicsit nehezebben érik el a meditációs állapotot, sokat gondolkoznak és úgy érzik sok problémával kell megbirkózniuk. Nekik fog igazi megnyugvást hozni, de másoknak is fog segíteni, hogy mély, spirituális élményként élje meg a Húsvét áldását, a feltámadást, ami számunkra az újjászületést hozza el.

A meditáció előtt egy kicsit tekintsük át Jézus jelentőségét ahhoz, hogy rá tudjunk készülni a meditációra.

Húsvétkor Jézust feltámadására emlékezünk, ezt szimbolizálja a tojás is, aminek mélyebb jelentéséről már volt szó. Érdemes belelapoznod a tavalyi hírlevélbe, hogy ezzel tisztában legyél. >>>klikk ide

A meditáció lehetőségét Jézusnak köszönhetjük, aki megnyitotta a kaput az Isteni királyságba. Ez a kapu az Agnya csakra. Shri Mataji 1982-es londoni beszédében így beszél ennek a jelentőségéről:
"Láthatjuk, hogy egész életében tökéletesen, makulátlanul tiszta volt. Nem voltak hiányosságai. Tökéletes személyiség volt. Kérdezhetnénk, miért akart akkor feltámadni? Az Ő ideje a feltámadás ideje volt. Krisztus feltámadása utat nyitott az Agnya csakrán át mindannyiótok számára. Ő olyan volt, mint a kapu, vagy úgy is mondhatjuk, Ő volt az, aki kinyitotta a kaput mindannyiótok számára. A tökéletessége által. Velünk ellentétben az Ő csakráiban és Kundalinijével nem voltak problémák. Nem voltak problémái. A vibrációkat tekintve Ő a tökéletes együttérzés (könyörületesség) volt. A vibrációi tökéletes könyörületességé alakultak át. Olyannyira, hogy amikor feltámadt és még azelőtt is ezt mondta: "Óh, Isten, Atyám, kérlek bocsáss meg ezeknek az embereknek, mert nem tudják, mit cselekszenek." Mily megbocsátás, mily könyörületesség! És az Anyának mindezt végig kellett néznie, szótlanul, mert ez a játszma része volt, ezt kellett tennie. Ez Krisztus játszmája volt és oly szépen játszotta. "

Jézussal már többször foglalkoztunk itt a jógameditáció hírlevelekben (282. 252. 238. 173. 21.) mivel a meditáció állapotát az ő segítsége nélkül nem is tudnánk elérni komoly lemondások nélkül. Következzen a húsvéti meditáció!

 

* * * * A HÚSVÉTI MEDITÁCIÓ * * * *

Ezt a rövid kis bevezetőt fontosnak tartottuk, hogy Jézus spirituális jelentőségét kiemeljük, hiszen a meditáció során nem kevesebb a célunk, mint az, hogy Jézus felébredjen az Agnya csakránkban.

Előkészület, tisztítás: Húsvétkor a lelki megtisztuláshoz böjtölni szoktak. Mi ezt a megtisztulást finomszinten fogjuk elvégezni. Ma este vagy vasárnap reggel (vagy akár a vasárnapi meditációd előtt is megteheted) mindenképp végezd el ezt a kis tisztító meditációt, hogy finomrendszered megfelelően tiszta legyen a finom vibrációk befogadására.

A meditáció kezdete:
A világ minden táján, ezen a napon (vasárnap) kollektív meditációt tartunk. Így ez egy többszörösen is kedvező nap a spirituális fejlődés szempontjából.

A meditációdat lehetőleg vasárnapra tedd és ha tudod, akkor 16:00-19:00 óra közé, mert ekkor meditálunk mi is Magyarországon.
A meditáció elején végezd el a Kundalini felemelését. Picit irányítsd befelé a figyelmedet.

Majd meditációban hallgasd meg Shri Ganésha, az akadályok elhárítójának mantráját! Ez a mantra segíteni fog, hogy meditációd megalapozott legyen és ne kalandozzon el a végcélról, a magasabb sprituális tudatosság eléréséről.

 

Hogy az Agnya csakrában Jézus fel tudjon ébredni, hallgasd meg a következő mantrákat, fenntartva a meditációs állapotot.

 

Pár percig maradj még meditációban. Ebben fog segíteni a következő gyönyörű raga, ami szintén az Agnya csakrádat fogja segíteni:

 

Ameddig jól esik, maradj még meditációban. Majd a végén végezd el a Kundalini felemelését!

Reméljük kellemes volt a Húsvéti meditációd. Ha tetszett a mostani meditáció, kérjük írd meg ide a hozzászólások részbe!

* * * *

* * * Húsvéti ajándék * * *

Az ajándékot sem felejtettük. Bálint húsvéti ajándéka egy nagyon szép dal, mely a szívet nyitja meg. Nagyon egyszerű megtanulni és ha érzel hozzá indíttatást, gitározni is megtanulhatod. A BONUS oldalon a szöveget is megtalálod hozzá.

 

 

Még több idézet Jézusról a facebook-on. Klikk ide!

 

Üdvözlettel,
Jógameditáció csapat

 

Ha tetszett hírlevelünk, oszd meg másokkal is:

Megosztom:

iwiw:

Jógameditáció - Az üvegguru- és pénzmentes, tiszta, otthoni meditáció, akár zene nélkül isHozzászólások:

Ágnes - 2012.04.09
Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok a meditáló társaknak! A Jógameditációs csapatnak köszönöm, hogy még az ünnepek alatt is gondolnak ránk! Nagyon jól esett ez a meditáció a húsvéti készülődés befejezése után! Így legalább a napi meditációm is ünnepibb volt. Rákészülni és megélni. A nyugalmamat csak fokozta, jó érzéssel fejeztem be a napot. Köszönöm! Ágnes

Margit - 2012.04.08
Nagyon köszönöm a szép húsvéti meditációt. Nem rég fejeztem be végig veletek voltam.Azoknak akik nem tudnak elmenni ez nagyon sokat segít nekem biztosan.Boldogság,csend,béke,erős vibráció csodálatos volt jó lenne ezt sokszor így átélni . Még egyszer nagyon köszönöm és Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!!!! Margit

Gabi - 2012.04.08
hozzászólás Köszönöm szépen a húsvéti meditációt:))) A mantrák hallgatása közben nagy nyugalom töltött el,és jól éreztem a tiszta isteni vibrációkat is. Bálint gitárjátéka is örömöt okozott. Kívánok nektek szép zöldülő ,üde ,vidám ,örömteli húsvétot!!!!!

Mariann - 2012.04.08
Csodálatos volt,köszönöm szépen!!Nem rég fejeztem be a meditálást.Nagyon sokat segített,én pont azok közé tartozok akik nehezen érik el a gondolat mentes állapotot,de segített.Az Agnya csakránál pedig erős bizsergést éreztem.Még egyszer köszönöm és Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!!!

Jutka - 2012.04.08
Megvan még az emlék az ártatlanság korából - kislányként milyen izgalommal festettük a húsvéti tojásokat Édesanyámmal, díszítettük barkával szerény otthonunkat. Melegség önti el a szívemet, ha erre gondolok. Most arra gondolok, vajon az én nagylányom szíve hogyan őrzi az emlékeket? És a többi ember? Kinek mit jelent a feltámadás szent ünnepe? Ilyen gondolatok támadtak bennem , amikor elolvastam ezt a hírlevelet és nagyon örültem. Én azóta érzem igazán , hogy Jézus feltámadása új jelentést ad az életünknek, amióta tanulom, gyakorlom a sahaj meditációt. Úgyhogy AJÁNDÉK nekem Tőletek ez a húsvéti meditáció! Nemrég fejeztem be. Én a lábáztatást is most csináltam meg.Nyitott szívvel fogadtam a finom vibrációk áramlását. Boldogság, melegség töltött el. Éreztem a CSEND békéjét. A mantrák, a gyönyörű zene hatását még mindig érzem. Köszönöm. Kívánom NEKTEK és minden meditáló társamnak, hogy az ünnep fénye melegítse a lelketeket! Jutka

Erzsimama - 2012.04.08
Nagyon szép -e dal amit küldtetek,köszönöm szépen.Kellemes húsvéti ünnepeket. Bocs majdnem elfelejtettem.Kicsit késve küldöm.