Régebbi
hírlevelek
Formát ölt a formátlan
formátlan meditáció

Mi az emberiség legnagyobb eseménye a történelemben?

Ha Neked kellene megválaszolnod, mit mondanál, mi az emberiség legnagyobb eseménye?

Az ember tragédiája

Természetesen egyetlen eseményt sem lehet kiemelni. Minden történés változást eredményezett az emberek tudatosságában. Egy korábbi elképzelés vagy rendszer egy idő után elavulttá vált vagy megdőlt, mert az emberek felismerték annak korlátait. Így fejlődtek az emberek.
Mégis fura módon ez a fejlődés az emberek közötti különbségek növekedését eredményezte, mind faji, vallási és társadalmi szinten. Madách Imre az Ember tradégiájában remekül érzékelteti ezt a fajta degenerálódást. De van kiút és ha igen, akkor mi?

Tragédia helyett aranykor - a kulcs az agyunk nem használt 90%-a

Mindez a folyamat, amin végighaladtunk az amőba állapotból, járt egy nagyon pozitív változással. Mégpedig a tudatunk, a megértésünk szintje nagyon magasra emelkedett. Ezt aztán nagyon sok mindenre igyekszünk használni, még olyan haszontalan dolgokra is, hogyan menjünk el a Holdra. Pedig a célunk, nem az, hogy eljussunk a Holdra vagy ehhez hasonlók. Az utolsó lépéshez az agyunk maradék 90%-t kell aktivizálnunk. Dr. Ramesh Manocha kutatásokat végzett és megállapította, hogy Sahaj meditációval aktivizáljuk agyunk szunnyadó 90%-t.

Hogyan aktivizálható az agy maradék 90%-a?

Dr. Ramesh Manocha kimutatta, hogy ez a változás kizárólag a Sahaj Meditáció hatására következik be. Ez a meditációs állapot pedig az utolsó energiaközpont, a Sahasrara csakra megnyitásával vált elérhetővé. Tehát e nélkül az utolsó lépés nélkül nem tudnánk elérni a végső célt, hogy felismerjük valódi küldetésünket, valódi célunkat, legfőképpen saját magunkat nem tudnánk felismerni.

Az áttörés - A legfelső központ megnyitása

Erről az utolsó, az emberiség tudatosságában történt forradalmi áttörésről így ír Shri Mataji a könyvében:

"Mikor megszülettem, láttam, hogy az emberek az egész világon egy új áramlathoz csatlakoznak: nem  Istenben, vagy a spiritualitásban hisznek, hanem a pénzben vagy a hatalomban. Ilyen körülmények között azt kell mondanom, hogy az apám jött a segítségemre, aki egy nagyon magas szinten álló lélek volt, és azt kérdezte tőlem: „Tudod, hogy mi az életed küldetése?” Én azt feleltem: „Tudom.” Akkor ő így szólt: „Te egy épület hetedik emeletén állsz. Onnan sok olyan embert látsz, akik a földszinten vannak. Hogyan fogják elhinni, hogy te a hetedik emeleten vagy? Ha fel tudnád őket emelni az első, vagy a második emeletig, akkor talán elkezdenének azon gondolkodni, hogy van egy magasabb szint, amit el kell érniük. A fizikai fejlődés első kövét szintjén már túl vagyunk, az érzelmi fejlődés második szintjét is elhagytuk, és a harmadikon, a mentálison is túlléptünk.  De most ezen a mentálison is túl kell jutni, és ezt nem egyénileg, hanem kollektíven kell megtenni.” Nagyon jól ismerem a kollektív spirituális ébredéssel kapcsolatos küldetésemet, de egy nagyon vak világba születtem.

        Az apám így folytatta: „Minden felfedezést, ami egyéni, kollektívvá kell tenni, másképpen nincs értelme, nem szolgál semmiféle célt.” Azt válaszoltam neki: „Tudom, hogy az a munkám, hogy kitaláljak egy olyan módszert, amellyel valóban tömegesen lehet megadni az embereknek az Önmegvalósulást.” Apám túláradó örömmel fogadta, amit hallott, és így kezdtem el sok emberen dolgozni.
Apám kapcsolatai révén az életem teljes volt- rengeteg társadalmi kapcsolattal rendelkezett, mert nagy szabadságharcos volt, és később alkotmányozó nemzetgyűlésünk, a központi nemzetgyűlés  tagja lett. Sok barátjával találkoztam, azok feleségeivel, gyerekeivel és láttam a magam finom módján, hogy milyen probléma felelős azért, hogy nem tudnak fejlődni. Elkezdtem kidolgozni, kideríteni és felkutatni, hogy mik az emberek problémái.

        1969 végén arra a következtetésre jutottam, hogy nagyon mély és csendes módon kell ezt megtennem, és a lényem belső működésén keresztül kell rájönnöm, hogy mi a probléma az emberekkel és a három csatornájukkal.

        Végül 1970-ben egy úgynevezett mester szemináriumára kellett mennem,  mert megkérte erre a férjemet, akinek egyik barátja, aki a látogatásaimat intézte, és éppen azon a helyen tartózkodott. Nagyon elcsodálkoztam, mikor megláttam ezt a mestert, aki nálam tíz évvel fiatalabb volt, de legalább húsz évvel idősebbnek nézett ki. Meghipnotizálta az összes embert, akik kiabáltak és ordítoztak, néhányan ugattak, mint a kutyák. A hipnotizálással egyszerűen visszavitte őket a múltjukba.

        Ez valóban sokkolt engem. Egy fa alatt ültem, onnan néztem,
mit csinál. Éjszaka lementem egyedül a tengerpartra, leültem és azon
meditáltam, hogyan használhatnám a saját
Kundalinimet arra, hogy tömeges Önmegvalósulást adjak az
embereknek. Ez volt az a perc, amikor ez működött és
sikerült rájönnöm? Meg voltam lepődve azon, hogy egy kicsit
mélyebbre hatolva meg tudtam ezt oldani. A következőt tapasztaltam: láttam
a Kundalinimet, amint nagyon gyorsan felemelkedett, mint egy teleszkóp, kinyilt és nagyon szép színe volt, olyan, mint amikor a vasat felizzítják: piros, rózsaszín, de nagyon hűsítő és megnyugtató. A Kundalini keresztülhaladt a kutacscsontom (Brahma Randra) területén, amely gyermekkorom óta nyitva van, és isteni
vibrációkat (Puranabrahma) árasztott. Ez az új tapasztalat isteni erőm  megértésének egy új dimenzióját nyújtotta számomra. Úgy érkezett ez, mint egy nagyon ígéretes valóság, hogy itt az idő számomra, hogy elkezdjem a kollektív
munkát. Úgy éreztem, hogy az egész lényemet nagy öröm és béke tölti el. Kinyitottam a szemem, odamentem ehhez a hamis guruhoz és azt mondtam neki: „Mostantól ez az utolsó központ mindenki számára megnyílhat.” Meglepődtem azon, hogy fogalma sem volt a központokról, vagy a három csatornáról, amelyeket én már gyermekkorom óta ismertem. Rájöttem, hogy nagyon sok hamis mester van, akik csak pénz-orientáltak, hipnotizálással dolgoznak, Isten ellenes, erkölcstelen cselekedetekre ösztönöznek, vagy azt mondják, hogy eljön a világvége.

        Egy emberrel kezdtem el a munkámat és meglepődtem, hogy milyen gyorsan elérte a negyedik dimenziót. Egy nagyon öreg, de nagyon kedves, vallásos hölgy volt, aki azonnal elérte ezt az állapotot. Volt egy másik fiatalabb hölgy, akivel szintén nagyon könnyű volt, és másodperceken belül megkapta a felemelkedést. Attól a naptól kezdve megtartotta vibrációit. Ezután elvittem huszonöt embert ugyanarra a tengerpartra és meglepetésemre tizenkettő közülük érezte az Önmegvalósulást. Ettől a naptól fogva ez a munka tömegesen is elkezdett működni. Természetesen most már, még ha 18-2o ezer ember is van jelen, majdnem mindenki képes megkapni az Önmegvalósulást,
különösen Oroszországban. Annyi ember meggyógyult ezeken a konferenciákon. Be kell vallanom, nagyon szerencsés vagyok. A mindenható Isten vágyaként működök, hogy kibocsássam magamból ezeket az erőteljes, szent vibrációkat, hogy emberek ezrei kapják meg az Önmegvalósulást nagyon boldogan. Megdöbbenésemre életemben jött el az az idő, a virágzás ideje, amikor olyan sok virág van ezen a Földön, akik az igazságot keresik, és nagyon könnyen gyümölcsökké válhatnak."
Metamodern Korszak - 9. fejezet

(A teljes fejezetet elolvashatod a BONUS oldalon vagy ha megvásárolod Shri Mataji könyvét, a Metamodern Korszakot)

Nézz meg egy kis videót erről a helyről, ahol Shri Mataji megnyitotta a legfelső energia központot!Köszöntjük az Édesanyákat

Minden Édesanyát köszöntünk ezen a különleges napon!

virag

 

 

 

MÉG TÖBB HELYEN!!! Várunk Csíkszeredán, Budapesten, Vácon, Szegeden, Győrben és Pécsen is!

 


 

Mély és örömteli meditációt kívánok!
Jógameditációs Péter

 

Véleményed, tapasztalatod van? Ne habozz megosztani! (fent, balra a link!)

Margit - 2013.05.06
Kedves Péter! Az én meglátásom ,de inkább a hitem amikor a Szahaszrára megnyitása meg történt 1970.máj.5 -én.Shri Matajinak ez nem történik meg nagyon sok ember érzékileg szegényebb lenne.Meg győződésem,ha mennél többen gyakoroljuk a sahaja jogát sokkal több boldog kiegyensúlyozott ember fog élni a földön.Most is végig veletek voltam igaz csak gondolatban, nagyon boldog örömteli meditációban volt részem .Köszönöm a szép rózsa csokrot.Üdvözlettel Margit.

Jutka - 2013.05.06
Kedves Péter! Csodás meglepetés ért ma reggel! Kinyitottam a postaládámat..... és három Jógameditációs Hírlevél fogadott!!!:) Nagyon vártam már,írni is akartam Neked, megtudakolni miért nem jelentkezel. Nagyon szép volt a tegnapi nap; Áron és András emlékeztetett bennünket az évfordulóra. Én kétszer meditáltam,Shri Mataji szavait idézve" mély és csendes" boldogságban. Éreztem, hogy "sok virág van ezen a Földön"!:) Bízzunk abban, hogy ezek a virágok valóban "gyümölcsökké válhatnak"....válnak! A videó nagyon szép,csodás a zene! Különös élmény volt, hogy az Anyák napja egybe esett ezzel az évfordulóval! Talán nem véletlen! Köszönet a hírleveledért, a csodás rózsákért! Üdvözlettel:Jutka

Erzsimama - 2013.05.06
Köszönet a gyönyörü rőzsákért.

Erzsimama - 2013.05.06
Az emberiség legnagyobb eseménye a történelemben: 197O-ben Shri Mataji kitalált egy olyan módszert ,amellyel az embereknek tömegesen lehet megadni az önmagvalósulást.

Ha tetszett hírlevelünk, oszd meg másokkal is!

Megosztom:

iwiw:

Jógameditáció - Az üvegguru- és pénzmentes, tiszta, otthoni meditáció, akár zene nélkül is