Régebbi
hírlevelek
Kellemes Hústvéti Ünnepeket!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

 

Shri Matajival sokszor ünnepeltük a Húsvétot. Ilyenkor mindig a Húsvét jelentőségéről és arról beszélt, hogy mit adott nekünk Jézus Krisztus.

belső béke

Itt a hírlevelekben sokszor volt szó Jézusról, a feltámadásról, hogy nélküle nem léphetnénk be a Mennyei Királyságba. Most egy elég nagy lépést fogunk tenni. Nem csak a tojás jelentését és Krisztushoz való kapcsolódását érthetjük meg, de Krisztus sokkal mélyebb jelentését, jelentőségét ismerhetjük meg. Kezdetnek induljunk el a tojástól!

A tojás jelentősége
Többször említettük már a tojást, ami a saját egónkat szimbolizálja. Ezen a burkon kell áttörni magunkat, hogy tojásból madárrá váljunk (második születés, amiről Jézus is beszélt) és megkapjuk a második születésünket. A mostani beszéd sokat segíthet, hogy ki tudjunk bújni ebből a tojásból. De sokszor éppen az ellenkezője fordul elő. Erősebbre zárjuk ezt a tojáshéjat. Pedig azt mondhatnánk, hogy mi nyugati emberek a Keresztény kultúrából származunk, így nekünk ennek a lépésnek sokkal könnyebbnek kellene lennie. Mégis pont ez jelenti saját tojásunk feltörésének akadályát.

Ne hagyd, hogy az egó átverjen!
A következő beszédben arról is hallhatsz majd, hogy Krisztus hogyan lett megteremtve még jóval az előtt, hogy megszületett a Földön. Mi, nyugati emberek az ő létezéséről kétezer éve tudunk, amikor kinyilatkoztatta magát nekünk. Mégis az az Isteni tulajdonság (vagy tulajdonságok) amit képvisel, öröktől fogva létezik, univerzális. Nem vonatkozhat egy embercsoportra, kultúrákra vagy hitrendszerre, amit emberek hoztak létre. Így hiba lenne azt hinni, hogy ismerjük őt. Sőt, nem is tudjuk milyen messzire kerültünk ez alatt a 2000 év alatt mindattól, amit Krisztus szeretett volna nekünk átadni, bennünk felébreszteni. Talán a mostani Húsvét alkalmával érdemes gondolkodásmódunkat, Krisztushoz való hozzáállásunkat is megújítani, áttranszformálni. Remélem felkészültél. Írj majd a hozzászólások részbe, hogy neked mit is jelent a Húsvét és Shri Mataji tanítása ebben mit változtatott meg! Most pedig következzen a beszéd:
(Figyelem! Az elején pár percig nincs felirat, de utána végig feliratozva lesz.)

 

Végezetül fogadj el egy méltó művet Húsvét alkalmából! 

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!
Jógameditációs Péter

 

Véleményed, tapasztalatod van? Ne habozz megosztani! (fent, balra a link!)

Éva - 2014.04.21
Kedves Péter és Jógameditációs csapat! Szívből köszönöm a hírlevelet és a videót. Új vagyok itt,de mégis otthon érzem magamat Közöttetek.Nagyon széppé, tartalmassá varázsoltátok az Ünnepemet és ezt megköszönöm Nektek. Várom a további híreket, üzeneteket.Áldott Ünnepet Mindnyájunknak!

Margit - 2014.04.21
hozzászólás Áldott Husvéti Űnneket kivánok. Margit

Gabi - 2014.04.20
Nekem a Húsvét a természet kivirágzását ,gyönyörű kiteljesedését jelenti,és valami új dolog kezdetét.Jézus feltámadását,meg a lélek felemelkedését is, persze. Shrí Mataji tanítása arra ébresztett rá ,hogy kollektívan kell felemelkednünk,a kundallini által, és segíteni egymást,így jobban fejlődhetünk. A Húsvétban az a jó, ha sok a locsolkodó. Tojást is kapnak bőven, süti is lesz a hűtőben. Mindenkinek azt kívánom , a húsvét kedvezővé váljon. Mértékkel sonkázzon, sütivel is csínján bánjon.

Marika - 2014.04.20
Kedves Jógameditációs Csoport! Hálásan megköszönöm a Hírlevelet és a videót. Nemcsak más megközelítésben mutatja be a Húsvét jelentőségét, hanem az Egyetemes Összefüggésekre is rávilágít. Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánva:Marika

Laci - 2014.04.20
hozzászólás Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Mindenkinek.Laci.

Júlia - 2014.04.20
hozzászólás Áldott unnepeket.Ez az elsö Sahaja Husvetom Örulök,hogy megtudhatom a Tiszta igazsagot.

Andrea - 2014.04.20
ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KIVÁNOK SZERETETTEL MINDENKINEK!! ANDREA:)

Ircsi - 2014.04.20
Áldott Húsvéti Ünnepeket, és köszönet ezért a csodás hírlevélért, mintegy Húsvéti ajándékért !!!

Riczune Lisztes Eva - 2014.04.20
Aldott Husveti unnepeket kivanok! Eva

Ágnes - 2014.04.20
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, minden Jóginak, Jógininak! Üdvözletem Ágnes

Jógameditáció - Az üvegguru- és pénzmentes, tiszta, otthoni meditáció, akár zene nélkül is

Ha tetszett hírlevelünk, oszd meg másokkal is!

Megosztom:

iwiw:

22 részes - webes kurzus

Meditációs videótéka

Hol meditálhatsz velünk

További hírek