Régebbi
hírlevelek
Hogyan leld meg a lelked béléjét?

Hogyan leld meg a lelked béléjét?

 

Biztosan nagyon várod már, hogy mi az az apró erő, ami az egész világot átformálja. Nos, annyit elárulhatok, hogy a Kolostor Őrével rendületlenül dolgozunk ezen a meglepetésen. Most viszont egy történettel szeretném Neked szemléltetni, hogyan lesznek a kis, apró jelentéktelen dolgokból hatalmasak és mi az, ami az apró, kicsiny dolgok jelentőségét nem csak felnagyítja, megtöbbszörözi, hanem meghatványozza, akár a Te életedben is. De mi köze ennek a Te lelki békédhez? A Mester mindjárt megvilágítja mindezt előtted."Lelkem nyugalmát mégsem lelem..."

 

Lin-csi kolostorában egy reggel így szólt az apáthoz ifjú tanítványa, Jen-csao szerzetes.

- Mester! Éppen kerek egy évet töltöttem kolostorodban. Részt vettem foglalkozásokon, szorgalmasan dolgoztam, számos alkalommal vonultam vissza meditációra. Lelkem nyugalmát mégsem lelem. Most tehát elmegyek!

- Járj szerencsével, Jen-csao! - válaszolta hűvösen Lin-csi, s otthagyta a szerzetest. Jen-csao megsértődött.

- Várj, Mester! Meg se kérded, hová megyek?

- Mindegy neked, hogy merre mész, Jen-csao! Lelked békéjét úgysem leled.

- Azt mondtad egy éve, hogy itt nálad meglelem. Egész éven át nem kíméltem magam, minden percem ezért áldoztam. Ennyi erőfeszítés nem lehet hiábavaló! Rossz mesterem voltál, Lin-csi – panaszolta az ifjú, majd végtelen szomorúsággal hozzátette. – Lelkem békéje távolabb van tőlem, mint valaha. Félek, ezután már valóban sehol nem lelem.

- Egyszer, még ifjú szerzetesként, lent délen, a hegyek között többször is találkoztam egy öreg paraszttal- fogott példázatba a Mester, hogy megvigasztalja a tanítványát. – Ez az öreg paraszt mindig ugyanazon az úton járt meglátogatni a gyerekeit- a hegy túlsó oldalán. És akárhányszor találkoztam vele, mindig egy marék földet vitt a zsebkendőjében. Egyszer aztán megkérdeztem tőle, hová viszi a földet. – A családunk egyik fele a hegy túlsó oldalán él, a másik fele meg ideát. Nehéz átmásznunk a meredélyen, amikor meglátogatjuk egymást. Ezért odébb hordjuk innen ezt a hegyet. – Azt mondtam neki. Öreg, ez a hegy nagyon nagy. Nem tudjátok elhordani. Hogy képzelitek?

- Minden úton mindegyikünk elvisz a hegyből egy marékkal. Az itteniek is meg az ottaniak is – és majd az unokáink is. A hegy egyre kisebb lesz, mi pedig egyre közelebb kerülünk egymáshoz – felelte az öreg.

- Jen-csao – emelte fel a tekintetét az ifjúra a Mester. – Te is így kerülhetsz közelebb a lelked békéjéhez. Csakis így. Ne legyen a munkádban erőfeszítés. Ne siess! Ne kapkodj! S meglásd, elhordjuk a hegyet, észre sem veszed – szólt a tanítványához Lin-csi apát egy reggel, kolostorában, a Huo-to folyó partján.

 

 

Gyere, hordjuk el együtt a hegyet!
Meglátod így könnyebb lesz. Csakis így.

Meghívó

Szeretettel meghívunk szeptember 20-án Budapesten kezdődő, Sahaja jóga kezdő meditációs kurzusunkra. 
A tanfolyamhoz az első négy hétben lehet csatlakozni. Ebben az időszakban arra fogunk figyelni, hogy mindenki megtapasztalja a meditáció békéjét, azt otthon is elérje, és be tudja illeszteni a mindennapjaiba. Az ötödik héttől azokkal folytatjuk a kurzust, akik a gyakorlat mellett az elméleti tudást is magukévá szeretnék tenni. 

Helyszín: Kulturális Szalon, 1126 Budapest, Böszörményi út 34/a

Jelentkezés: http://www.onmegvalosulas.hu/

A további, induló programokat itt találod.

 


Omkar Pradhana
Rupa Ganeshanche

 

A legparányibb és egyben a leghatalmasabb mantrájával, minden dolgok forrásával az Omkar-al búcsúzunk. Ő a kezdet és a vég, belőle táplálkozik minden és belőle épül fel minden. Aki ezt a tudást birtokolja és tiszteli, soha nem téveszt célt az életben. Próbáld meg te is mondani ezt a finom mantrát az énekesekkel és meglátod, öröm és béke költözik a szívedbe. Minden más pedig, ami nem oda való, eltávozik.

 

 

 

Mély és örömteli meditációt!
Jógameditációs Péter

 

Véleményed, tapasztalatod van? Ne habozz megosztani!

(fent, balra a link!)

 Ágnes - 2014.09.16
Kedves Péter és jógameditációs csapat! Nem győzöm megköszönni, hogy lehetővé tettétek a neten Shri Mataji tanításának elsajátítását. A hírlevélhez annyit fűznék hozzá, hogy így igaz, a hegy elhordása csak kitartással, és türelemmel lehetséges. Köszönöm, Üdv. Ágnes

Jógameditáció - Az üvegguru- és pénzmentes, tiszta, otthoni, zenés meditáció