Régebbi
hírlevelek
A meditáció esszenciája

A meditáció esszenciája

 

Több éve gyakorlom már a meditációt, többé-kevésbé sikerült megtapasztalni a meditáció állapotát, elérni annak bizonyos mélységeit. Eljutottam bizonyos felismerésekig a meditáció segítségével és elindultam az önismeret és az önvaló felébredésének útján. De a mostani tapasztalatom egy új dimenziót és mélységet adott a meditációmnak, spirituális fejlődésemnek...

A himnusz, az esszencia

Lehet olvastad Kahlil Gibrantól "a Próféta"-t vagy a "Mester szavai"-t. (Ha nem, akkor mindenképp pótolni, alapmű. Még a Sahaja jógával való ismeretségem előtt olvastam és hihetetlen hatással volt rám.) A következő videó hasonló Kahlil Gibran műveihez, melyek csendes nyugodtságukkal tárják fel az életünk igazságát, annak szépségeivel feldíszítve. Kahlil műveinek olvasásakor az ember szíve örömmel és harmóniával telik meg. Ugyanígy a következő videó is nagy hatással lehet rád is. Aki a meditációt naponta gyakorolja, annak alapmű, esszencia. Azt kell mondjam, hogy a következő kis videó részlet egy himnusz. A meditálók himnusza. Shri Matajinak ez a beszéde nem csak a szavakon és annak hatásain keresztül nyilvánul meg, hanem sokkal mélyebben. De mi is ez a mélyebb hatás?

 

Egy idős ember, aki annyira mély....

Shri Mataji a beszédben említ egy idős embert (16:29), aki aki annyira mély a meditációtól, hogy sugárzik, sugárzik a szeretete. Pontosan ezt a mély meditációt és ennek a mélységnek a sugárzását lehet érezni ebből a beszédből is. Érezni lehet, hogy Shri Mataji magával ragad minket is ennek a mély meditációnak a világába.

Figyeld ezt a beszédet, hangolódj rá, engedd, hogy ebbe a mély meditatív állapotba vigyen!

 


 

A beszéd innen származik, itt is meg tudod nézni vagy akár letölteni magadnak: http://vimeo.com/106488411JÖN! *** Diwali a fény ünnepe *** JÖN!

 

Hamarosan jön a fény ünnepe. Nem is jön, már itt van. Ezzel kapcsolatban egy nagyon szép és felemelő dallal fogunk hamarosan jelentkezni. Figyeld a hírleveleket!

 

Kívánom, hogy Neked is elmélyüljön a meditációd ennek a beszédnek a hatására.
Mély és örömteli meditációt kívánok!
Meditációs Péter

 

Véleményed, tapasztalatod van? Ne habozz megosztani!

(fent, balra a link!)

 Ery - 2014.10.22
hozzászólás Nagyon boldoggá tesz, hogy ilyen tanítások léteznek, elhangzanak és hogy magyarul is eljut hozzám. Köszönöm mindenkinek aki részese volt annak, hogy Sri Mataji megérinthessen. Ery

Jógameditáció - A meditáció és tudás szigete