A pozitív gondolatok magasabb szintje

A pozitív gondolatok magasabb szintje

A pozitív gondolatok magasabb szintje

A pozitív gondolkodás után jön egy magasabb szint, ahol már nincsenek is gondolatok

A gondolkodásunk mindig csak relatív értelemben lehet pozitív, valamihez viszonyítva. Tehát ez egy nagyon korlátolt dolog, amit a gondolatok határolnak be. Hogyan lehetsz abszolút mértékben pozitív, amit a gondolatok nem határolnak be?

 

Mielőtt tovább olvasol: Ez a bejegyzés akkor lehet számodra igen hasznos, ha már elvégezted az Önmegvalósítási meditációt. Kérlek, szánj pár percet erre a meditációra, ha még nem tetted. Ez hozzá fog segíteni, hogy megtedd az első lépést a gondolatnélküliség felé. Így tudsz igazi, valós tapasztalatot szerezni arról a nagyon finom állapotról, ami még a pozitív gondolatoknál is hatékonyabb.

 

Rendben, ha megvolt a meditáció, akkor biztosan megtapasztald, akár csak pár pillanatra is, a meditáció, a gondolat-nélküli tudatosság állapotát. Ez egy magasabb tudatossági szint, ami túl van a gondolatokon. Ilyenkor nem valamihez viszonyítva szerzünk tapasztalatot a külvilágról, hanem abszolút mértékben. A valós tapasztalatot ilyenkor nem befolyásolják vagy torzítják a gondolatok, melyek a múltunkból származnak vagy az egó megnyilvánulásai. Az első lépést már megtetted az Önmegvalósító meditációval. Következzen most a másod lépés.

 

Szeretnéd tudni, hogy milyen a pozitív gondolatok még magasabb szintje? Ismerd meg az ‘abbhyas’-t Shri Mataji előadásában!

pozitív gondolatok

“Tudjátok, mindent, amit csinálnotok kell, gyakorolnotok kell, kell hozzá ‘abbhyas’, de nem az Önmegvalósulás előtt, hanem az Önmegvalósulás után.

A legjobb módja ennek, ha megtanuljátok, hogyan figyeljétek magatokat. Most, ahogy itt ültök, csak helyezzétek magatokat olyan pozícióba, ahonnan figyelitek önmagatokat. “Mit csinálok most?” Ez az ‘abbhyas’, ez a tanulmányozás. A mantrák és egyebek mellett az abbhyas, a gyakorlás, a tanúvá válás gyakorlása. És a tanú (állapot) a Lélek állapot. Ekkor a figyelem nem fog eltérülni. Úgy értem, látni fogtok mindent, ez ott van, de a figyelem belül lesz. Próbáljátok ezt gyakorolni: “Tanú vagyok-e?”

Mondjuk, egyesek azt mondják: “Ó Istenem! Szörnyű időszakot éltem át, Anyám. Ez történt, az történt.” Ekkor, nem vagytok tanúk. Hogyan, lehet szörnyű időszakod, ha te a Lélek vagy? Csak akkor éltek át szörnyű időszakot, amikor nem a Lélek vagytok. Ha úgy tudjátok szemlélni az egészet, mint egy zajló színjátékot, akkor nem lesz szörnyű időtök, hanem ami rajtatok kívül van, annak lesz borzalmas ideje, annak, amit szemléltek.

Úgy lehet a figyelmet nagyon jól rögzíteni, ha gyakoroljátok az abbhyas-t, állandóan gyakoroljátok, hogy tanúk legyetek. Mondjuk, mentek valahova és láttok valamit. Próbáljátok csak nézni és nem gondolkodni róla. Legyetek az egész dolog tanúi. Az öröm teljes lesz és abszolút békéssé is váltok. A figyelmetek tökéletesen megvilágosodik. És az inspiráció, amit nyertek, óriási lesz.

És hatalmas memóriával bír, ha tudjátok, hogyan szemléljetek. Úgy értem, Nekem, ha nézek valamit – úgy értem, az csak olyan, mint egy film az elmémben. Ha láttam ezt a termet, akkor tudom, mi a design-ja, mindent tudok. Hogyan ültök, milyen pózban, hogyan voltatok, mi volt – minden olyan, mint egy design. Tudjátok, teljesen úgy jut el Hozzám, mint egy kép. Nem csak ezé az életé, de életeké.

Mert ez egy olyan felvevő rendszer, amely a legjobban rögzít. Ha gondolatok vannak jelen, az olyan, mint mikor valami van közben. Látjátok, ő éppen filmre próbál venni Engem, és ha van valami mozgó dolog köztünk, akkor nem fog sikerülni. De, ha semmi sincs közben, akkor átláttok, és rögzítetek mindent, ami fontos.

Sőt, meg fogtok lepődni, mert nem fogtok megjegyezni nem fontos dolgokat. Például, emberek elmennek egy faluba, vagy valamilyen helyre. Arra fognak emlékezni: “Ó Istenem, nagyon piszkos volt, és ez történt és odamentünk és a betonon volt a fekvőhely, például. (nevetés) És bementünk, és nem volt megfelelő szék. És a szék olyan kemény volt, hogy megfájdult a hátam tőle.” Ezekre a dolgokra emlékeznek.  És mi történt utána? “Ó Istenem! Nem tudtam megkapni az Önmegvalósulást.”

Mindent láttok, ami rossz, éppúgy, mint az újságok – csupa rossz hír.

De az, aki önmegvalósult lélek, igazi értelemben, nem látja, vagyis, nem érzi semmi piszkos dolognak a szagát. Mindig valami jónak az illatát érzi. Bármerre mentek, az szép. Ha csak a homokot látjátok, látjátok a mintázatát. Ha egy puszta hegyet láttok …

Voltak, akik elmentek megnézni, és azt mondtam nekik: “Nézzétek Maharashtra hegyeinek szépségét!”

“Anyánk, mi bennük a szép? Nem borítják fák.” – mondták.

“Csak figyeljétek a mintázatot, az a szép!”

Nem voltak képesek látni azt a mintázatot, amit én láttam. …

… nem képesek látni a szépséget, mivel a hibákat keresik.  Vagy viszonyítják: ”Az angol fák jobbak, mint az X, Y, Z fák. … De ti az abszolút pontban vagytok, mindennek a teljességét kapjátok. Minden a tiétek. Mi értelme ítélkezni?

Ugyanaz a dolog tűnhet valakinek csúnyának, ha olyan a hozzáállása, hogy mindent csúnyának akar látni.

Tegyétek próbára a hozzáállásotokat.  Próbáljátok a jót látni másokban. … legalább a Sahaja Jógikban. … Mi jót tettek a Sahaja Jógáért? Mit köszönhettek nekik? … Azzal, hogy bátorítjátok őket, hogy jók vagytok hozzájuk, a Sahaja Jógát segítitek. De ti az egótokat akarjátok segíteni … Tehát azzal, hogy a másik embert becsülitek, jobbak lesznek a kapcsolataitok. Ez egy nagyon egyszerű igazság.

Én nem pazarolom az energiámat. … ti miért pazaroljátok az energiátokat? Miért nem látjátok az emberek jobbik oldalát? Ha a rossz oldalát látjátok, és ebből ki tudjátok gyógyítani, akkor jól van. … de nem tudjátok.

Ha megítélünk másokat, tudnunk kell, hogy először saját magunkat kell megítélnünk. Mert, mivel is ítélkezünk? Az egóval, vagy a szuperegóval. Láttam, hogy ez nagyon gyakori hiba, aminek többé nem kellene lennie. Most már önmegvalósult lelkek vagytok, szentek vagytok. … Ti nem fogjátok egymás hibáit látni, csak mindenkinek a jó tulajdonságait.

Egyszerű dolgokat láttam. Valaki rosszul mond egy angol, vagy szanszkrit szót … azonnal lecsaptok rá. De tart egy nagy előadást, az rendben van, senki sem figyel rá. Dolgozik az elmétek: “Mit fog rosszul mondani?” A figyelemnek azon kellene lennie, amit olyan szépen mondott. És akkor kifejlesztetek egy olyan hozzáállást, amilyen az Enyém. Sohasem fogjátok mások hibáit látni. … Nem lesz rá szemetek.

Ez nálatok is automatikussá kell, váljon. Ez utána annyira élvezetes … minden annyira gyönyörű körülöttünk. Ilyen szépség létezik, és mi nem látjuk. … Olyan hatalmas öröm. Minden áldás ott van, áramlik bennünk. És mi nem tudjuk, nem vesszük észre. Ez olyan boldog, gyönyörű dolog.

Fordítsatok hátat minden kondicionáltságotoknak, meglévő elképzeléseiteknek. Először is ne ítélkezzetek. A nagy művészet-kritikusok és a többi efféle … kérlek benneteket, ne tegyetek semmire megjegyzéseket. Ez az ego trükkje. Csak figyeljétek meg, hogyan érezteti veletek, hogy valami nagyszerűek vagytok. Legyetek óvatosak.”

* * *

Tipp1: Szeretnéd te is megalapozni a meditációdat, hogy gyakorolhasd az abbhyas-t, a pozitív gondolatok magasabb szintjét? Iratkozz be a Tanodába, mediációs tanfolyamunkra, hogy a gondolatok elmaradjanak és már csak a pozitív, saját létezésünk szépsége maradjon!

 

Tipp2: Neked sikerült már a meditáció állapotában szemlélned a körülötted levő dolgokat? Szólj hozzá, írd meg, kicsit lejjebb a bejegyzés alatt, hogy te mit tapasztaltál!

 

Tipp3: Figyeld meg, hogy ha meditációban vagy és az abbhyas-t gyakorlod, mit tapasztalsz a lenti két zseniális zenész előadásában? Érzed a két zenész önfeledt játékának örömét? Észre vetted, hogy zajos a felvétel? Ugye nem?:) Egyszerű, igaz?

 

 

Az abbhyas legyen veled !

Meditációs Péter
peter@jogameditacio.hu

 

3 thoughts on “A pozitív gondolatok magasabb szintje

 1. Tóth Balázs

  Sziasztok Kedves Meditálók!

  Sri Mataji szavaihoz nincs mit hozzátenni. A pozitív gondolkodás önmagában nem tud célra vezetni,hiszen az nem párosul sok esetben az érzelmekkel. Amikor úgy érzem ,ahogy gondolom,akkor igen.Sokan mormolják mint a mantrákat, a mindenféle pozitív megerősítéseket,közben a régi beidegződések még mindig ott vannak elméjükben és valójában el sem hiszik amit mondanak. Ha szinkronba kerül a lélek az érzelmeken keresztül a megtisztult gondolatoktól az elmével,akkor működik.
  Ennél azonban ,amiről Sri Mataji besszélt és amit gyakorlunk mi is,az már ennél magasabb szint. Itt már a meditációt elérve elménk lecsendesedik,majd megáll. A lélek állapotában már a szellemünkkel szinkronizálódunk jelen vagyunk tiszta éber tudatunkban,de már az elme gondoalata ide nem jut el. Ekkor már nincs jelen az egó, ami a vágyak motorját hajtja,csak a tiszta ítélkezéstől mentes éber figyelem. Ez már a teremtés eszköze ,ezen a szinten végtelen nyugalommal és önvalónkból eredő boldogságunkban,békében vagyunk…a mostban. Szép augusztust és gondolatmentes meditációkat mindenkinek! Balázs

 2. kapitány renáta

  Érdekes ez az állapot. Már voltam benne csak elfelejtettem. Békés és nyugodt. Nállam semmi nem kell hozzá csak “nyitott” szív. Jó lenne így maradni. Tényleg nem érdemes az elme szintjén lenni. Az elme megoldásokat keres, ez így logikus. Ehhez pedig probléma kell, hogy legyen mit megoldani. De a probléma csak a gondolataimban létezik. Tanulságos, a lélek szintjén végre pihenhetek.

 3. Erzsi

  Sziasztok!
  Én is kipróbáltam az abbyas-t meditáció állapotában.
  Igaz már régebben próbálkoztam,én ugy mondtam a megfigyelő vagyok.Ebben az állapotban nem itélkeztem,csak figyelő voltam.Nagyon érdekes volt két személy vitatkozott és én csak hatalmas csöndben ültem és csak figyeltem.Már odáig fajult a vita,hogy egyikük fogta a kávés csészét és füldhöz vágta.Nem tudom mi történt velem,de én olyan nyugodt és békés voltam csak a csöndet hallotttam.

  Én egy időben Shri Mataji fotoját néztem ,ha gyorsan akartam med.állapotba kerülni.Ilyenkor Shri Mataji arca gyönyörü lett és én csak néztem ,gyönyörködtem benne .Majd éreztem a szeretet energiáját áramlani a szivemben.Ezt leirni nem tudom,csak érezni lehetett igazán.
  Üdv.Erzsimama

Oszd meg véleményed a témáról, tedd fel kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Optionally add an image (JPEG only)

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás